Leksikon d.o.o. - Podgorica

 
Web dizajn
Dizajn PDF Štampa El. pošta

Dizajn je primijenjena umjetnost koja nastaje procesom donošenja serije odluka koje imaju za cilj konstruisanje, oblikovanje ili kreiranje nečega primjenjljivog. Dizajn se obično odvija po unaprijed određenom planu, ideji ili zamisli. Svrha dizajna je realizacija plana ili ideje koji mogu biti uzrokovani potrebom da se riješi određen problem. Zbog toga se proces dizajna često definiše i kao proces rješavanja problema.

Opširnije...
 
Web dizajn (web design) PDF Štampa El. pošta

Web dizajn (web design) je vrsta dizajna, u mnogim segmentima srodna grafičkom dizajnu - takođe kombinuje tipografiju, ilustraciju, fotografiju, multimediju. Kao i u grafičkom dizajnu poruku je potrebno oblikovati tako da je prepoznatljiva i razumljiva namijenjenoj publici. No, bitna stavka koja web dizajn distancira od grafičkog dizajna je u izvršnom dijelu: osim što je potrebno poznavati tehničku prirodu Interneta, web dizajn je specifičan zbog svoje dinamičke strukture: web stranice su "žive", granaju se i neprestano obnavljaju.

 
CMS PDF Štampa El. pošta

CMS (engl. Content Management System) je sistem za upravljanje veb sadržajem. CMS predstavlja programska aplikacija uz pomoć koje se može, bez poznavanja HTML-a i programiranja, upravljati sadržajem na veb sajtu.

Opširnije...
 
PHP PDF Štampa El. pošta

Pe-ha-pe (PHP: Hypertext Preprocessor) je specijalizovani skriptni jezik prvenstveno namenjen za izradu dinamičnog veb sadržaja.

PHP je stekao popularnost zbog svoje jednostavnosti i sintakse nasleđene iz programskog jezika C. Tokom vremena jezik se proširivao i sticao mogućnosti za objektno orijentisano programiranje, naročito od verzije 5.0. Nalikuje jeziku C++ u smislu da dozvoljava i čisto-proceduralno programiranje ali omogućava i korišćenje klasa i drugih koncepata objektno orijentisanog programiranja (nasleđivanje, apstraktne metode, interfejsi itd.).

Opširnije...
 
MySQL PDF Štampa El. pošta

MySQL (maj-es-kju-el) je višenitni (Niti u računarstvu predstavljaju zadatke koji se istovremeno izvršavaju u okviru jednog procesa) , višekorisnički SQL sistem za upravljanje bazama podataka. Sistem radi kao server, obezbjeđujući višekorisnički interfejs za pristup bazi podataka.

Opširnije...
 
SEO PDF Štampa El. pošta

Optimizacija web stranice (eng. Search engine optimization - SEO) oglašivača za internet pretraživače sastoji se od čitavog niza strategija koje su usmjerene ka podizanju organske posjećenosti stranice za internet pretraživače kroz povećanje ranga na rezultatima pretraživanja za ciljane ključne riječi. Što je određena web stranica bolje pozicionirana na internet pretraživačima za željene ključne riječi to je veći broj organskih (besplatnih) posjeta i potencijalnih konverzija u kupce ili klijente.

Cilj optimizacije je podići vidljivost stranice oglašivača na način da se pokaže na prvoj stranici ili čak na prvom mjestu prilikom pretraživanja vodećih internet pretraživača poput Google-a, Yahoo-a... Podizanje pozicije i vidljivosti web stranice putem optimizacije za pretraživače svoje prave rezultate najčešće pokazuje šest do dvanaest mjeseci nakon samog procesa optimizacije.

 
Još članaka...
<< Početak < Prethodna 1 2 Sljedeća > Kraj >>

Strana 1 od 2

PrijavaStatistika

Operativni sistem : Linux s
PHP : 5.4.16
MySQL : 5.5.52-MariaDB
Vrijeme : 12:33
Keširanje : Onemogućen
GZIP : Onemogućen
Članovi : 3
Sadržaj : 61
Broj pregleda članka : 438103

Ko je na sajtu?

Imamo 48 gostiju na mreži

Web dizajn (web design, izrada sajtova) je vrsta dizajna, u mnogim segmentima srodna grafičkom dizajnu - takođe kombinuje tipografiju, ilustraciju, fotografiju, multimediju. Kao i u grafičkom dizajnu poruku je potrebno oblikovati tako da je prepoznatljiva i razumljiva namijenjenoj publici.

Leksikon

Počeli smo izdavanjem reklamnog kataloga Info koji je izlazio svakog mjeseca u tiražu od 40.000 primjeraka, štampan u punom koloru na kvalitetnom papiru obima 16-32 strane dijeljen u Podgorici od vrata do vrata. Izdali smo 24 broja i sredinom 2009. godine zbog veoma velikih problema sa naplatom potraživanja pauzirali izdavanje do nekih boljih vremena.

Paralelno sa izdavanjem časopisa za koji je naša ekipa radila kompletan posao, dizajn, pripremu za štampu... počeli smo se baviti web dizajnom - izradom internet sajtova.

Anketa

Koliko novca ste spremni odvojiti za sajt?
 

[+]
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • blue color
  • green color